Protecció Civil de Mallorca mostra la seva capacitat de reacció davant de situacions d’emergència a la seva diada anual celebrada a Capdepera

06-November-2017
Mallorca té voluntaris de Protecció Civil a 41 municipis i en total hi ha uns 800 voluntaris que a diari de manera altruista donen suport als organismes que intervenen en les emergències. El darrer any han estat activats pel SEIB112 en 846 ocasions, principalment en incidents relacionats amb recerques, rescats, incendis agrícoles, urbans i forestals, accidents de trànsit, etc. En moltes ocasiones, els voluntaris de Protecció Civil arriben en primer lloc als incidents pel seu profund coneixement del territori i de les persones del municipi on viuen i per la seva proximitat al lloc on transcorre l’emergència.

Enguany ha destacat la seva participació al rescat de l’espeleòleg Xisco Gràcia que va quedar atrapat el passat mes d’abril durant 60 hores a la Cova de sa Piqueta a Cala Romàntica i que finalment fou rescatat viu. També cal esmentar la seva col·laboració a la recerca de dos homes desapareguts un a Marratxí i l’altre a Badia Gran que finalment van ser localitzats en bon estat, i d'una dona desapareguda a Palma i que malauradament va ser trobada sense vida a Escorca.

La Diada ha acabat amb un dinar de germanor que ha estat organitzat per l’Agrupació de Voluntaris de Capdepera.