Capdepera s’adhereix al conveni entre la Conselleria de Treball i la FELIB en el marc del programa iComerç: innovació i proximitat

15-December-2016
iComerç és un programa que posa al servei dels comerciants un instrument d’innovació amb l’objectiu de modernitzar el sector i millorar la competitivitat del comerç de proximitat. En aquest context, durant el desenvolupament del programa als trenta municipis que actualment hi participen, s’ha detectat la necessitat i la manca de pressupost de les localitats per executar actuacions de millora de l’entorn comercial i de mercats.
Per aquest motiu, el conveni té com objecte la col•laboració entre la Conselleria i la FELIB per dur a terme actuacions per al foment de la millora del teixit comercial i la competitivitat dels comerços ubicats dins el nucli urbà dels municipis de les Illes Balears. En concret, les accions incloses a l’acord que podran executar els ajuntaments han d’estar englobades en aquestes línies d’actuació:
• Reforma, modernització i adequació dels mercats municipals permanents
• Adequació d’àrees específiques per a l’exercici de venda ambulant, permanent o ocasional
• Millora i embelliment de zones comercials: dotació de mobiliari urbà i de senyalització de les zones comercials i del seu accés
La FELIB, com a associació d’entitats locals de la qual formen part tots els ajuntaments de les Balears, serà l’encarregada de fer difusió del conveni signat per tal que totes les corporacions locals es puguin beneficiar de les ajudes econòmiques.
El conveni el varen signar el passat dilluns el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Juan Carles Verd.