El Centre Cap Vermell acull la presentació del llibre ‘El receptari de Cas Bombu’

27-Septiembre-2019

Capdepera compta amb un nou llibre de cuina dins la seva col·lecció literària, es tracta d’«El receptari de Cas Bombu», un receptari que fuig de la cuina internacional i combina l’alta cuina amb plats tradicionals de la cuina autòctona. Aquest receptari és un regal que uns capellans feren a Margalida Tous, l’any 1909, quan regentava la fonda familiar a Cala Rajada. Els capellans l’obsequiaran amb les receptes per escrit dels plats que ella mateixa els hi havia preparat.

El llibre que es va presentar ahir horabaixa a Cala Rajada compta de diverses parts. Per una banda, una introducció del marc històric i cultural de l’època escrit per Jaume Fuster, Joan Cabalgante i Josep Terrassa. Després, el receptari amb més de 60 receptes i el qual inclou el plat més conegut de Cas Bombu, la llagosta a la Bomba. La tercera part del llibre és un recull de receptes del mateix llibre reinterpretades pel cuiner Andreu Genestra i el seu equip del Predi Son Jaumell. I per acabar, una entrevista amb Antoni Garau «Bombu», cappare de la quarta generació de l’hostal.

A l’acte d’ahir hi assistiren el regidor de Cultura, Agustí Nebot, els escriptors gabellins Joan Cabalgante i Andreu Nadal, i el cuiner Andreu Genestra; a més de la família «Bombu», amics i veïnats. Des del restaurant «Andreu Genestra» es va oferir un tast d’algunes de les receptes reinterpretades pel cuiner.

El llibre ha estat possible gràcies a l’Associació Cultural Cap Vermell amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera, el cuiner Andreu Genestra, la família «Bombu» i l’edició de Documenta Balear.