Cristina Escape inaugura l’exposició ‘Espai, silencis i roses amb espines’ al Centre Cap Vermell

30-Junio-2017
Cristina Escape comenta que la seva obra parla del seu món de dona: «Sóc dona i sóc afortunada de ser-ho». Als seus quadres ressalta les cares i les mans com a aspectes expressius de les persones, i al mateix temps, les mans representen el fet de donar, «crec que la dona sempre dóna, sobretot quan és mare», comenta l’artista.

A les seves obres també són freqüents les flors i les cafeteres com a símbols del món domèstic de les dones. Quan va acabar Belles Arts va voler reivindicar la «pintura de dona» i va començar a pintar flors, perquè per a ella: «La pintura no només parla amb el color i el dibuix, sinó també amb el que representa». La pintura és un llenguatge i amb els anys cadascú arriba a construir el seu vocabulari, afirma. Cristina Escape profunditza amb el color i els plànols, però cada vegada torna més geomètrica, tendeix a simplificar per deixar només «l’essencial». Parla del quadre de Miró L’esperança del condemnat a mort, i com amb una línia Miró és capaç d’expressar, « intent que una sola línia expressi l’infinit», diu Escape. Amb els seus quadres vol transmetre pau, alegria i harmonia.

L’exposició està composta de quadres de diverses mides que van des dels anys 2008-09 fins a l’actualitat. L’única petició que fa l’artista al públic que visiti la seva exposició és «temps i silenci per mirar les obres i deixar-se seduir».

Espai, silencis i roses amb espines es podrà visitar fins el 30 d’agost de 9h a 14h i de 17h a 21h.