Josep Terrassa presenta el llibre L’Espiritisme a Capdepera

15-Mayo-2017
Segons l’autor, l’espiritisme a Capdepera va sorgir amb una força que, juntament amb el metodisme, serví de referència per identificar el tarannà gabellí a l’illa. Tradicionalment, l’espiritisme va expressar les ànsies de renovació espiritual d’un sector de les classes populars que unia revolució, espiritualitat i federalisme.

L'espiritisme és una doctrina basada en la creença de l’existència i de la manifestació dels esperits, que es poden comunicar amb els humans mitjançant un mèdium. Partint d’aquesta creença, en la literatura i en la dura vida diària es va desenvolupar una moral amb un fort compromís humanitari: pau, solidaritat amb els desposseïts, justícia, honestedat i compassió pels febles. La defensa d’aquests valors els abocà a la lluita política, a reclamar la llibertat de culte, a promoure una relació igualitària entre homes i dones, a treballar per l’emancipació econòmica i la defensa de la societat civil.

La presentació del llibre ha anat a càrrec de Pere Fullana, historiador, especialista en ciències religioses i professor de la UIB. A l’acte hi ha assistit la regidora de Cultura, Carmen Corraliza.

L’acte ha estat organitzat per l’Associació Cap Vermell i Documenta Balear amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera.