El Dia internacional de la Música abraça l’escultura de Sarasate i la narrativa dels premis Ploma de ferro a Capdepera
La música ha sonat pel poble de Capdepera avui horabaixa per commemorar el Dia internacional de la música, el 21 de juny. A diferents indrets del municipi, places, passejos, carrers... diverses agrupacions musicals gabellines han interpretat breus concerts per al públic assistent. S’ha pogut escoltar les corals s’Alzinar, Gabellina i Sol Naixent; alumnes de guitarra i clarinet de l’Escola de Música; el duet Amb cor de cordes; Els que ningú vol; Batucap; Àngela Aso i Carles Grimalt; Marisa Rojas, i la Banda de cornetes i tambors.Per altra banda, al Centre Cap Vermell, una de les zones on han actuat diversos artistes, s’ha dut a terme la cloenda de l’exposició de Miguel Sarasate, una mostra de les seves obres que ha estat oberta al públic des del mes de març. L’exposició era un conjunt d’obres de cares, animals i músics que s’exposaven al públic per primera vegada i que completava la instal·lació del passeig Marítim. Les escultures del passeig es podran visitar durant tot l’estiu.Dins aquesta jornada cultural també s’han lliurament els premis de narrativa Ploma de ferro, categoria adulta. El primer premi ha estat per a Eulàlia Pagès i Morales, de Sabadell, amb la narració "Tempus fugit", presentada sota el pseudònim Raimon Turull, valorada en 600€ i un guardó. El jurat, format per Joana M. Abrines Ramírez, Iván Martín Guerrero i Salvador S. Sánchez, n'han destacat l'acurada tècnica narrativa, on el pas del temps basteix una reflexió filosòfica ambientada en ciència ficció.

El segon premi ha estat Bàrbara Llull Oliver, de Manacor, amb la narració "Escòcia in media res", presentada sota el pseudònim Amanda de les flors marines. Es tracta d'una història que dóna visibilitat a malalties mentals i amb una alta qualitat poètica.

I el premi local ha estat per a Gabriel Mir Casasnovas, de Capdepera, amb la narració "Jerónimo", presentada sota el pseudònim Maria Planas Berg, que constitueix un viatge en el temps.

D'aquesta categoria adulta, enguany és de destacar el notable increment de participació, un total de 74 obres, a causa d'haver establert el correu electrònic com a via de recepció de les obres, procedents d'arreu del domini lingüístic català. En segon lloc és de destacar l'increment d'autors locals que han optat a la categoria local, que han estat cinc.
Premi local
Premi local
Segon premi
Segon premi
Primer premi
Primer premi

Bookmark and Share

Ajuntament de Capdepera

Escut Capdepera
  • Adreça
  • C/ Ciutat, 20
  • 07580 Capdepera
  • CIF: P0701400D
  • Codi DIR3-FACe L01070146
  • Telèfon:971 56 30 52
  • Fax: 971 81 84 91
  • Contacte